Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kit-kat torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 8 evőkanál finomliszt
  • 8 evőkanál porcukor
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
  • 0,5 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál kakaópor
  • 6 db tojás

Krémhez

  • 5 dl habtejszín
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg porcukor

Díszítéshez

  • 6 csomag kit-kat csokoládé
  • 3 csomag drazsé cukorka

Elkészítése

A lisztet, a szódabikarbónát és a sütőport alaposan összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk: a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és a kakaóport, majd óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjehabot.

A masszát vajjal kikent és liszttel meghintett tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a megolvasztott csokoládét és a porcukrot, és alaposan elkeverjük.

A kihűlt tortát kivesszük a formából, kettévágjuk, és a krém egyharmadával megtöltjük. A maradék krémet a torta tetejére és oldalára kenjük. A csokoládékat a barázdák mentén eltörjük, és a torta oldalához nyomkodjuk.

Végül a tetejére elszórjuk a cukorkákat, és az egész tortát szalaggal átkötjük. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/kit-kat-torta/