Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sütőt előmelegítjük 175 fokon, alsó-felső sütéssel. A piskótához a lisztben elkeverjük a sót, sütőport és a kakóport. Az egész tojásokat a cukorral keményre felverjük 10-12 perc alatt, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztes keveréket. A tortaformát (20 cm) kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk és lisztezzük, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk. Kb 35-40 perc alatt készre sütjük. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2018.11.11.

Kakaós piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 175 fokon, alsó-felső sütéssel.

A piskótához a lisztben elkeverjük a sót, sütőport és a kakóport. Az egész tojásokat a cukorral keményre felverjük 10-12 perc alatt, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztes keveréket.

A tortaformát (20 cm) kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk és lisztezzük, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk.

Kb 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!

A krémhez a mascarponét kikeverjük a mogyorókrémmel.

A kihűlt piskótát három lapba vágjuk, majd a krémmel betöltjük a lapokat és megszórjuk kókuszreszelékkel, de hagyunk a tetejére és az oldalára is a krémből.

A tortát betesszük a hűtőbe, amíg a krém kissé megdermed.

Addig elkészítjük a tetejére a kókuszgolyót, ha szeretnénk azzal díszíteni. A csokit és a tejszínt összeolvasztjuk.

A csoki ganachet langyosan a tortára csorgatjuk, ízlés szerint és díszítjük, majd visszatesszük a hűtőbe, amíg a máz megdermed.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is