Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kókuszgolyó torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Kakaós piskóta

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • csipet só
  • 0,5 csomag sütőpor

Krém

  • 1 kg mascarpone
  • 750 g mogyorókrém
  • 100 g kókuszreszelék

Díszítés

  • 100 g étcsokoládé
  • 100 ml tejszín
  • fagyi tölcsér
  • kókuszgolyó

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 175 fokon, alsó-felső sütéssel.

A piskótához a lisztben elkeverjük a sót, sütőport és a kakóport. Az egész tojásokat a cukorral keményre felverjük 10-12 perc alatt, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztes keveréket.

A tortaformát (20 cm) kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk és lisztezzük, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk.

Kb 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!

A krémhez a mascarponét kikeverjük a mogyorókrémmel.

A kihűlt piskótát három lapba vágjuk, majd a krémmel betöltjük a lapokat és megszórjuk kókuszreszelékkel, de hagyunk a tetejére és az oldalára is a krémből.

A tortát betesszük a hűtőbe, amíg a krém kissé megdermed.

Addig elkészítjük a tetejére a kókuszgolyót, ha szeretnénk azzal díszíteni. A csokit és a tejszínt összeolvasztjuk.

A csoki ganachet langyosan a tortára csorgatjuk, ízlés szerint és díszítjük, majd visszatesszük a hűtőbe, amíg a máz megdermed.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/kokuszgolyo-torta-3/