Elkészítése
Piskóta
A tojássárgákat 1 evőkanál vízzel és 5 evőkanál cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéket a maradék 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. A kakaóport a sárgájához adjuk, majd beleforgatjuk a sütőporos lisztet és végül a tojásfehérjehabot. A masszát kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 30 percig sütjük. Kihűtjük, majd három lapra vágjuk.
Krémek
A vaníliás krémhez a pudingport a tejjel sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, és a kihűlt pudinghoz adjuk. A kókuszkrémhez a margarint szintén habosra keverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
Összeállítás
Az alsó piskótalapot megkenjük a kókuszkrémmel, majd ráhelyezzük a második lapot, amelyre a vaníliás krém kerül. Ebből tegyünk félre keveset, mert a bevonáshoz is szükség lesz. Ráhelyezzük a harmadik piskótalapot, majd a tortát kívülről is bevonjuk a maradék vaníliás krémmel. Megszórjuk kókuszreszelékkel, és hűtőszekrényben pihentetjük.
Tipp
Az ünnepi hangulat fokozásához díszíthetjük a tortát színes marcipánfigurákkal, rénszarvassal vagy karácsonyi motívumokkal. Ha szeretnénk, a kókuszreszeléket egy kevés reszelt fehércsokoládéval is keverhetjük, így még finomabb és dekoratívabb lesz a torta.
