Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kókuszos pavlova recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A pavlovához

  • 3 tojásfehérje
  • 7 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál almaecet

A tetejére

  • 2 dl tejszín
  • 1 marék áfonya vagy szeder
  • 1 marék málna

Elkészítése

A szobahőmérsékletű tojásfehérjét egy nagy csipet sóval elkezdjük felverni. Amikor elkezd nőni a térfogata és felhabosodik, akkor apránként adagoljuk a cukrot hozzá és kemény, fényes habbá verjük.

A végén belekeverjük a keményítőt és az ecetet.

A sütőpapírral bélelt tepsi közepére halmozzuk a habcsók masszát és kanállal tortaformát alakítunk ki belőle úgy, hogy a közepében egy kis mélyedés legyen.

A sütött 130 fokra előmelegítjük. A habcsókos tepsit betoljuk az előmelegített sütőbe, kb 10 így sütjük, majd visszavesszük a hőt 100 fokra és még 50 percig sütjük vagy inkább szárítjuk. A sütőben hagyjuk kihűlni.

A tejszínt felverjük és csillagcsöves habzsákba szedjük, majd díszítjük vele a torta tetejét. A tejszín tetejét kirakjuk fagyasztott fekete szedrrel/áfonyával és málnával, majd megszórjuk a tetejét porcukorral.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/kokuszos-pavlov/