Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Könnyű és gyors körtetorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db körte (érett de nem puha)
  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 3,5 evőkanál liszt

A tetejére

  • 1 csipet fahéj
  • 1 csapott evőkanál cukor

A forma kikenéséhez

  • 1 evőkanál margarin

Elkészítése

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A tortaformát (24–26 cm-es) margarinnal kikenjük. A körtéket meghámozzuk, kimagozzuk, és vékony karikákra vágjuk.

Tészta

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a tojássárgákat és a lisztet. A masszát a formába öntjük, és a tetején szépen elrendezzük a körteszeleteket. Megszórjuk fahéjjal és a kristálycukorral, végül rátépkedjük a margarint.

Sütés

A sütőt 175 °C-ra visszavesszük, és addig sütjük, amíg a teteje aranybarnára pirul (kb. 25–30 perc). A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd szeletelve kínáljuk.

Tipp

A tésztába reszelhetünk kevés citromhéjat, ami friss ízt ad. A körte tetejére szórhatunk darált diót vagy mandulát is, hogy még gazdagabb legyen.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/konnyu-es-gyors-kortetorta/