Előkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A tortaformát (24–26 cm-es) margarinnal kikenjük. A körtéket meghámozzuk, kimagozzuk, és vékony karikákra vágjuk.
Tészta
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a tojássárgákat és a lisztet. A masszát a formába öntjük, és a tetején szépen elrendezzük a körteszeleteket. Megszórjuk fahéjjal és a kristálycukorral, végül rátépkedjük a margarint.
Sütés
A sütőt 175 °C-ra visszavesszük, és addig sütjük, amíg a teteje aranybarnára pirul (kb. 25–30 perc). A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd szeletelve kínáljuk.
Tipp
A tésztába reszelhetünk kevés citromhéjat, ami friss ízt ad. A körte tetejére szórhatunk darált diót vagy mandulát is, hogy még gazdagabb legyen.