Elkészítése
Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és megszórunk zsemlemorzsával. A körtéket meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, és negyedekre vágjuk. Az étcsokoládét apróra tördeljük.
A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd belekeverjük a körtepálinkát és a csokoládédarabokat is.
A masszát a tortaformába simítjuk, a tetejére belenyomkodjuk a körteszeleteket. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 35 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd porcukorral meghintve szeleteljük.
Tipp
A csokoládé egy részét helyettesíthetjük fehércsokival, így kontrasztosabb ízt kapunk. Ha nem szeretnénk alkoholt használni, a körtepálinka helyett kevés citromlé is adhat friss aromát a tésztának.

