Hozzávalók:
Piskótához:
- 4 tojás
- 4 ek kristálycukor
- 4 ek liszt
- fél cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek olaj
Tejbegrízhez:
- 0,5 l tej
- 2 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 púpozott ek búzadara
Tetejére:
- 2 körte
- kevés őrölt fahéj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk, melyet egy 24 cm átmérőjű csatos tortaformában, előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütünk.
A körtét meghámozzuk és felszeleteljük. Egy lábasban a tejjel elkeverjük a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és feltesszük főni. Amikor felforrt belekeverjük a búzadarát és néhány percig főzzük.
A tejbegrízt forrón a piskótára önjük, egyenletesen eloszlatjuk a torta tetején, majd ráhelyezzük a körteszeleteket.
Kihűtjük, majd hűtőbe tesszük és tálalás előtt tetejét meghintjük őrölt fahéjjal.