Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tortaalaphoz: 20 dkg édes keksz 5 dkg olvasztott vaj A krémhez: 1-1 lime, narancs és citrom leve 9 g lapzselatin 50 dkg ricotta 20 dkg krémsajt (mascarpone) 15 dkg porcukor A szószhoz: 10 dkg málnapüré 6 dkg cukor kevés víz 1-1 lime és citrom reszelt héja 25 dkg erdei gyümölcs Elkészítése Az édes […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
annette
Beküldte: 2014.07.11.

Elkészítése

Hozzávalók:
A tortaalaphoz:

  • 20 dkg édes keksz
  • 5 dkg olvasztott vaj

A krémhez:

  • 1-1 lime, narancs és citrom leve
  • 9 g lapzselatin
  • 50 dkg ricotta
  • 20 dkg krémsajt (mascarpone)
  • 15 dkg porcukor

A szószhoz:

  • 10 dkg málnapüré
  • 6 dkg cukor
  • kevés víz
  • 1-1 lime és citrom reszelt héja
  • 25 dkg erdei gyümölcs


Elkészítése

Az édes kekszet morzsás állagúra törjük, és az olvasztott vajjal összekeverve, tortaformába töltjük.

A krémhez felmelegítjük 1 lime, 1 narancs és 1 citrom kifacsart levét, majd hozzáadjuk a beáztatott és kicsavart lapzselatint. A krémhez elkeverjük a ricottát, a krémsajtot és a porcukrot, majd beleforgatjuk a zselatinos levet. A kekszalapra töltjük, és hűtőben hagyjuk állni kb. 1 órát.

A szószhoz felforraljuk a málnapürét a cukorral, egy kis vízzel, 1 lime és 1 citrom reszelt héjával. Hozzáadjuk az erdei gyümölcsöt, és félrehúzzuk a tűzről.

Tálalásnál a tortára rakjuk a gyümölcsragut.

Tortaforma mérete: 18 cm

[box style=”info”]Bármilyen gyümölccsel elkészíthető![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
annette
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is