Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lisztmentes, gesztenyés csokoládétorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 5 tojás
  • 10 dkg eritrit
  • 7,5 dkg vaj
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 50 ml rum
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • csipet só
  • 6 g sütőpor

Tetejére:

  • 5 dkg tejcsokoládé
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 dl habtejszín
  • trüffelgolyó

Elkészítése

Tészta:

Egy 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.

A csokoládét és a vajat vízgőz felett összeolvasztjuk, majd félretesszük hűlni. A gesztenyemasszát villával összetörjük, hogy könnyebben elkeverhető legyen.

A tojásokat az édesítővel habosra keverjük, amíg világos és levegős állagú lesz. Ezután hozzáadjuk az olvasztott csokoládés vajat, a rumot és a gesztenyét.

Végül beleforgatjuk a sütőporral és sóval átszitált kakaóport és az egészet egynemű masszává dolgozzuk.

Sütés:

A masszát a tortaformába öntjük, elsimítjuk, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A megsült lapot rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Bevonat és díszítés:

A tejszínt felforraljuk, majd az összetördelt csokoládéra öntjük. Pár percig állni hagyjuk, amíg a csokoládé megolvad, majd simára keverjük.

A langyos mázat a kihűlt torta tetejére simítjuk és ízlés szerint trüffelgolyókkal vagy reszelt csokoládéval díszítjük.

Tipp:

A tortát még gazdagabbá tehetjük, ha a csokoládébevonatba kevés rumot vagy narancslikőrt is keverünk. Ha szeretnénk, a tetejét megszórhatjuk pirított dióval vagy aranyszínű ételdekorral, hogy különlegesen mutatós legyen.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/lisztmentes-gesztenyes-csokoladetorta/