Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sajttorták

Torta receptek

Londoni sajttorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tortához: 15 dkg vajas keksz 7.5 dkg sótlan vaj olvasztva 50 dkg krémsajt 15 dkg finom szemű kristálycukor 3 nagy tojás 3 nagy tojás sárgája 1.5 evőkanál vaníliakivonat 1.5 evőkanál citromlé egy 20 cm átmérőjű csatos tortaforma extra erős háztartási alufólia A mázhoz: 1.4 dl tejföl 1 evőkanál finom szemű kristálycukor 0.5 teáskanál […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.02.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

A tortához:

  • 15 dkg vajas keksz
  • 7.5 dkg sótlan vaj olvasztva
  • 50 dkg krémsajt
  • 15 dkg finom szemű kristálycukor
  • 3 nagy tojás
  • 3 nagy tojás sárgája
  • 1.5 evőkanál vaníliakivonat
  • 1.5 evőkanál citromlé
  • egy 20 cm átmérőjű csatos tortaforma
  • extra erős háztartási alufólia

A mázhoz:

  • 1.4 dl tejföl
  • 1 evőkanál finom szemű kristálycukor
  • 0.5 teáskanál vaníliakivonat


Elkészítése:

Robotgéppel törjük morzsává a kekszet, majd adjuk hozzá a vajat, és ezzel is dolgozzuk jól össze. Kézzel vagy egy kanál hátával nyomkodjuk a morzsatésztát a tortaforma aljába. Tegyük hűtőbe, hogy összeérjen, és melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gázsütőnél 4-es fokozat).

Finoman keverjük simára a krémsajtot, majd adjuk hozzá a cukrot. Keverjük össze az egész tojásokkal, a tojássárgákkal, majd a vaníliával és a citromlével is. Tegyünk fel forrni egy teáskanna vizet.

Erős alufóliával csomagoljuk be jó szorosan a már lehűlt tortaformát, hogy az alját és az oldalát egyetlen nagy darab borítsa, majd csomagoljuk be még egy réteggel, és állítsuk egy magas falú sütőtepsibe. Így a vízfürdő során a víz biztosan nem kerül majd be a formába.

Töltsük a krémsajtos tölteléket az előhűtött tortaalapra, majd öntsük a kannából forró vizet a sütőtepsibe, a forma köré. A víznek nagyjából a forma feléig kell érnie. Ne töltsük túl, különben nehéz lesz a formát kiemelni belőle. Tegyük a tepsit a sütőbe, és süssük 50 percig. Ennyi idő alatt szépen összeáll, de nem lesz túl kemény. Csak arra van szükségünk, hogy a tejfölös máz szépen a tetejére
simuljon, és ne süllyedjen a krémbe.

Keverjük össze a tejfölt a cukorral és a vaníliával, és öntsük a sajttorta tetejére, majd tegyük vissza a sütőbe még 10 percre. Ha kész, vegyük ki a tepsit a sütőből, óvatosan emeljük ki belőle a tortaformát, és még mindig becsomagolva állítsuk egy rácsra, hogy kihűljön. Amikor már teljesen lehűlt, tegyük a hűtőbe, és csak tálalás előtt 20 perccel vegyük elő, hogy szobahőmérsékletűre engedjen. Csomagoljuk ki, és forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel. 8 adag lesz belőle.

Bármilyen gyümölcsös öntettel kínáljuk.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is