Elkészítése
Piskóta elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a felvert fehérjét. Ezután belekeverjük a lisztet és a kakaóport.
A masszát tortaformába öntjük, és közepes hőfokon, kb. 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd vízszintesen kettévágjuk.
Krém elkészítése
A tejet a cukorral felforraljuk. Amikor felforrt, levesszük a tűzről, és beleszitáljuk a kakaóport, hogy ne legyen csomós. Hozzáadunk egy kevés margarint, majd teljesen kihűtjük.
A kihűlt alapkrémet a maradék margarinnal habosra keverjük. Így kapunk sűrű, kakaós krémet.
Torta összeállítása
Az alsó piskótalapot megkenjük a kakaós krémmel, majd ízlés szerint meggybefőttet teszünk rá. Rátesszük a másik piskótalapot, és a tetejét olvasztott étcsokis tortabevonóval leöntjük.
Hűtőben dermesztjük, szeletelve kínáljuk.
Tipp
A krémbe keverhetünk egy kevés rumot vagy rumaromát, így még intenzívebb ízt kapunk. A tortát díszíthetjük tejszínhabbal vagy egész meggyszemekkel is a tetején.

