Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Lúdláb torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lúdláb torta egy klasszikus magyar desszert, amelyben a kakaós piskóta, a gazdag krém és a meggy találkozik. A tetején lévő csokoládébevonat teszi igazán különlegessé és ünnepivé. Egy igazi nosztalgikus sütemény, amely mindig nagy sikert arat.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.08.25.

Tészta

Töltelék

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a felvert fehérjét. Ezután belekeverjük a lisztet és a kakaóport.

A masszát tortaformába öntjük, és közepes hőfokon, kb. 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd vízszintesen kettévágjuk.

Krém elkészítése

A tejet a cukorral felforraljuk. Amikor felforrt, levesszük a tűzről, és beleszitáljuk a kakaóport, hogy ne legyen csomós. Hozzáadunk egy kevés margarint, majd teljesen kihűtjük.

A kihűlt alapkrémet a maradék margarinnal habosra keverjük. Így kapunk sűrű, kakaós krémet.

Torta összeállítása

Az alsó piskótalapot megkenjük a kakaós krémmel, majd ízlés szerint meggybefőttet teszünk rá. Rátesszük a másik piskótalapot, és a tetejét olvasztott étcsokis tortabevonóval leöntjük.

Hűtőben dermesztjük, szeletelve kínáljuk.

Tipp

A krémbe keverhetünk egy kevés rumot vagy rumaromát, így még intenzívebb ízt kapunk. A tortát díszíthetjük tejszínhabbal vagy egész meggyszemekkel is a tetején.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is