Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lúdláb torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 6 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 13 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor

Töltelék

  • 2 dl tej
  • 20 dkg cukor
  • 14 dkg kakaópor
  • 30 dkg margarin
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1 étcsokis tortabevonó

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a felvert fehérjét. Ezután belekeverjük a lisztet és a kakaóport.

A masszát tortaformába öntjük, és közepes hőfokon, kb. 180 fokon 40 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd vízszintesen kettévágjuk.

Krém elkészítése

A tejet a cukorral felforraljuk. Amikor felforrt, levesszük a tűzről, és beleszitáljuk a kakaóport, hogy ne legyen csomós. Hozzáadunk egy kevés margarint, majd teljesen kihűtjük.

A kihűlt alapkrémet a maradék margarinnal habosra keverjük. Így kapunk sűrű, kakaós krémet.

Torta összeállítása

Az alsó piskótalapot megkenjük a kakaós krémmel, majd ízlés szerint meggybefőttet teszünk rá. Rátesszük a másik piskótalapot, és a tetejét olvasztott étcsokis tortabevonóval leöntjük.

Hűtőben dermesztjük, szeletelve kínáljuk.

Tipp

A krémbe keverhetünk egy kevés rumot vagy rumaromát, így még intenzívebb ízt kapunk. A tortát díszíthetjük tejszínhabbal vagy egész meggyszemekkel is a tetején.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/ludlab-torta-3/