Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Madártej-krémes szívtorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Kis formáhozA tésztához

  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 púpos evőkanál finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor

A krémhez

  • 4 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2,5 kanál liszt
  • 9 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
Madártej-krémes szívtorta

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát készítünk. A tojássárgáját a cukorral kikeverjük, a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a sárgájával és a liszttel. A tésztát kivajazott és lisztezett formába simítjuk, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Miután a piskóta kihűlt, kettévágjuk.

A krémhez a tojássárgáját, a lisztet, a cukrot és a vaníliás cukrot a tejben elkeverjük, majd sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt főzött krémet, és jól összekeverjük.

A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A piskótalapokat a krémmel megkenjük, majd a tejszínhabbal és esetleg reszelt csokoládéval díszítjük a torta tetejét.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/madartej-kremes-szivtorta/