Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Madártej torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta: A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. Amikor a hab már nagyon kemény, óvatosan beleforgatjuk a sütőporos lisztet, hogy a hab ne törjön össze. Egy 24 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük, és előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Miután megsült, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
kricsu
Beküldte: 2013.04.09.

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítése

Tészta:

A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. Amikor a hab már nagyon kemény, óvatosan beleforgatjuk a sütőporos lisztet, hogy a hab ne törjön össze. Egy 24 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük, és előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt és kettévágjuk.

Krém:

A tej 3/4 részét (6 dl) mikróban vagy lábasban forrósítjuk fel. A maradék 2 dl tejben csomómentesre keverjük a tojássárgákat, a vaníliás pudingport és a lisztet. Folyamatos keverés mellett lassan hozzáöntjük a forró tejhez, majd közepes lángon sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni, időnként megkeverve, hogy ne bőrösödjön.

A puha margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt tojáskrémet apránként hozzáadjuk, miközben kézi mixerrel alaposan összedolgozzuk.

Összeállítás:

Az egyik tortalapot egy nagyobb tálra helyezzük, és köré illesztjük a tortaforma oldalát. A krém 3/4 részét az alsó lapra kenjük, majd rátesszük a másik tortalapot, és a tetejét is bekenjük a maradék krémmel. Egy kevés krémet hagyunk az oldalára is.

Hűtőben alaposan lehűtjük, majd a tortaforma oldalát eltávolítjuk, és a maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát.

Díszítés:

A fehér csokoládét nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a torta oldalát egyenletesen beszórjuk vele. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd habgaluskákat kanalazunk a torta tetejére.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
kricsu
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is