Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Madártej torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Piskótához: 7 tojásfehérje 7 evőkanál cukor 7 evőkanál liszt 2 teáskanál sütőpor A krémhez: 7 tojássárgája /elhagyható/ 2 csomag vaníliás pudingpor 6 dl tej 200-250 g porcukor 250 g margarin Tetejére: 3 dl tejszín Elkészítése: A sütőport belekeverem a lisztbe. A tojások fehérjét felverem, közben hozzáadom a cukrot, ha már nagyon kemény, a lisztet […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2014.05.25.

Elkészítése

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 7 tojásfehérje
  • 7 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál sütőpor

A krémhez:

  • 7 tojássárgája /elhagyható/
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 200-250 g porcukor
  • 250 g margarin

Tetejére:

  • 3 dl tejszín

Elkészítése:

A sütőport belekeverem a lisztbe. A tojások fehérjét felverem, közben hozzáadom a cukrot, ha már nagyon kemény, a lisztet lazán beleforgatom. Egy kerek, 24 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelek és beleöntöm a masszát. Előmelegített 180 °C-os sütőben megsütöm. (Nekem nem jött fel a csak fehérjéből készített tortalap, így sütöttem még egy rendes 8 tojásos piskótát!)

4 dl tejet felforrósítok. Egy lábasba öntöm a maradék 2 dl tejet és alaposan elkeverem benne a tojások sárgáját, a vaníliás pudingport. Felteszem a tűzre, hozzáöntöm a forró tejet és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Hagyom hűlni, de közben néha megkeverem. A puha margarint a porcukorral habosítom, majd a kihűlt tojáskrémet apránként hozzáadom, miközben a géppel keverem.

A megsült piskóta aljáról lehúzom a papírt, ketté vágom a tésztát, megtöltöm krémmel /hagyni kell kicsit az oldalára, illetve tetejére/. Beteszem a hűtőbe és jól lehűtöm.

A torta oldalát is bekenem krémmel, a fehér csokit lereszelem egy uborka szeletelőn vagy hámozón, így kicsit forgácsos lesz, nem nagyon apró és ezzel beszórom az oldalát.

Tetejét a felvert tejszínhabbal díszítem.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is