Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Madártej torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 8 db tojásfehérje
  • 8 evőkanál cukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • csipet só

Krém

  • 8 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 8 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin

Teteje

  • 3 dl habtejszín

Elkészítése

A sütőport elkeverjük a lisztbe. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a porcukrot. Amikor a hab már jó kemény, óvatosan beleforgatjuk a lisztet. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és egy 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk az alján. A masszát beleöntjük a formába, és aranysárgára sütjük.

Amíg a tészta sül, a tojássárgákat elkeverjük a pudingporral és a liszttel, majd apránként hozzáadjuk a tejet, hogy csomómentes legyen. Jó kemény krémet főzünk belőle, és félretesszük hűlni. Amikor kihűlt, a margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingkrémet. Az így elkészült krémet a hűtőbe tesszük.

A kihűlt tortalapot kettévágjuk, az alsó lapot egy kerek tálcára helyezzük, majd köré rakjuk a tortaforma oldalát. Rákanalazzuk az összes krémet, és a másik tortalapot a tetejére helyezzük. A tortát legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a krém jól megdermedjen.

Másnap felvert habtejszínnel díszítjük a torta tetejét, és ízlés szerint további dekorációval is feldobhatjuk.

Sztori:

Életem első saját készítésű tortája volt, amit a párom születésnapjára készítettem. Mivel imádja a madártejet, ezért döntöttem emellett a recept mellett. Az elkészült torta nemcsak ízletes lett, de azóta is az egyik kedvence!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/madartej-torta/