Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Mágnás diótorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta A cukrot a tojássárgákkal és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk apránként a diót és a sütőporral vegyített lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot. A sütőpapírral bélelet tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 20-22 perc alatt megsütjük. Amikor megsült, kiborítjuk a formából és hagyjuk kihűlni. Krém A krémhez a tejet […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.09.04.

Hozzávalók

A krémhez

Elkészítése

Tészta

A cukrot a tojássárgákkal és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk apránként a diót és a sütőporral vegyített lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot. A sütőpapírral bélelet tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 20-22 perc alatt megsütjük. Amikor megsült, kiborítjuk a formából és hagyjuk kihűlni.

Krém

A krémhez a tejet a tojásokkal, a pudingporral és a cukorral simára keverjük, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a darált diót és ízlés szerint rummal ízesítjük. Amikor a krém kihűlt, belecsurgatjuk az előzőleg beáztatott és felolvasztott zselatint, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot.

Összeállítás

A piskótalapot három részre vágjuk. Mindegyik lapot diólikőrrel meglocsoljuk, és megkenjük a krémmel. A lapokat egymásra helyezzük, a maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát. Az oldalát cukrozott dióval szórjuk meg, a tetejét pedig fehér és barna csokoládéval díszítjük.

Tipp

Ez egy nagyon finom, dióval gazdagított torta, amely ünnepi alkalmakra is tökéletes!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Profiknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is