Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mágnás diótorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg cukor
  • 6 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 0,5 dl diólikőr

A krémhez

  • 2 dkg zselatin
  • 4 dl habtejszín
  • 0,5 dl rum
  • 20 dkg darált dió
  • 4 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 14 dkg cukor

Elkészítése

Tészta

A cukrot a tojássárgákkal és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk apránként a diót és a sütőporral vegyített lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot. A sütőpapírral bélelet tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 20-22 perc alatt megsütjük. Amikor megsült, kiborítjuk a formából és hagyjuk kihűlni.

Krém

A krémhez a tejet a tojásokkal, a pudingporral és a cukorral simára keverjük, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a darált diót és ízlés szerint rummal ízesítjük. Amikor a krém kihűlt, belecsurgatjuk az előzőleg beáztatott és felolvasztott zselatint, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot.

Összeállítás

A piskótalapot három részre vágjuk. Mindegyik lapot diólikőrrel meglocsoljuk, és megkenjük a krémmel. A lapokat egymásra helyezzük, a maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát. Az oldalát cukrozott dióval szórjuk meg, a tetejét pedig fehér és barna csokoládéval díszítjük.

Tipp

Ez egy nagyon finom, dióval gazdagított torta, amely ünnepi alkalmakra is tökéletes!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/magnas-diotorta/