Tészta
A cukrot a tojássárgákkal és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk apránként a diót és a sütőporral vegyített lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert kemény habot. A sütőpapírral bélelet tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 20-22 perc alatt megsütjük. Amikor megsült, kiborítjuk a formából és hagyjuk kihűlni.
Krém
A krémhez a tejet a tojásokkal, a pudingporral és a cukorral simára keverjük, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a darált diót és ízlés szerint rummal ízesítjük. Amikor a krém kihűlt, belecsurgatjuk az előzőleg beáztatott és felolvasztott zselatint, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot.
Összeállítás
A piskótalapot három részre vágjuk. Mindegyik lapot diólikőrrel meglocsoljuk, és megkenjük a krémmel. A lapokat egymásra helyezzük, a maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát. Az oldalát cukrozott dióval szórjuk meg, a tetejét pedig fehér és barna csokoládéval díszítjük.
Tipp
Ez egy nagyon finom, dióval gazdagított torta, amely ünnepi alkalmakra is tökéletes!