Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Május torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 24 cm-es tortaformához Piskóta: 3 tojás 90 g liszt 70 g kristálycukor csipet só Diós piskóta: 3 tojás 60 g liszt 30 g darált dió 70 g kristálycukor csipet só Kakaós piskóta: 3 tojás 60 g liszt 30 g (Holland) kakaópor 70 g kristálycukor csipet só Vaníliás krém: 300 ml tej 1 tasak vaníliás […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
anikò varga
Beküldte: 2014.06.18.

Elkészítése

Hozzávalók:
24 cm-es tortaformához
Piskóta:

  • 3 tojás
  • 90 g liszt
  • 70 g kristálycukor
  • csipet só

Diós piskóta:

  • 3 tojás
  • 60 g liszt
  • 30 g darált dió
  • 70 g kristálycukor
  • csipet só

Kakaós piskóta:

  • 3 tojás
  • 60 g liszt
  • 30 g (Holland) kakaópor
  • 70 g kristálycukor
  • csipet só

Vaníliás krém:

  • 300 ml tej
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 2 tojás fehérje
  • 60 g cukor
  • 1 tk vanília esszencia

Kakaós krém:

  • 250 ml habtejszín
  • 1 ek (Holland) kakaópor
  • 1 ek porcukor

Tetejére:

  • 100 g csokoládé
  • 80 ml tejszín
  • 250 ml habtejszín a torta oldalára
  • dobos cukorral és darál dióval díszítettem


Elkészítése:

Finnország fővárosában, Helsinkiben él egy fiatal magyar biológus lány, Ildikó, aki csodás süteményekkel,
tortákkal, bonbonokkal kápráztatja el ildiKOKKI elnevezésű blogjának olvasóit. Valószínűleg, az édesség készítés
szeretetéből kiindulva, így ismeretlenül is, szimpatizánsok lettünk. Virtuális vendégségbe invitált magához,
ahová kérésére, sütivel érkezek, azaz egy habos tortával készültem, mert bizonyos, hogy nagy és kedves társaság fog összegyűlni nála!

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, tortaforma alját sütőpapírral béleljük, oldalát enyhén kivajazzuk.

A lisztet átszitáljuk, félre tesszük. A normál piskóta lap elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez a cukor 2/3-át és csipet sót adva, habbá verjük, majd a sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk. A két masszát óvatosan összekeverjük és folyamatos keverés mellett a lisztet is beleforgatjuk. A tortaformába simítva kb 12-15 perc alatt készre sütjük.

A következő két tortalapnál is ugyan így járunk el, csak ott a liszthez hozzákeverjük a plusz (dió, kakaó) hozzávalókat, amit majd a tojásos masszához forgatunk. A kisült tortalapokat rácsra téve hűtjük.

Vaníliás krémhez sűrű pudingot főzünk, amibe még forrón belekeverjük a cukorral felvert tojás fehérje habot,
majd a krémet a kakaós tortalapra simítjuk, és a normál piskótalappal fedjük.

Habtejszínt felverjük és porcukorral, kakaóporral ízesítjük, majd a tortalapra kenjük és a diós tortakarikával befedjük.

Egy kis lábasban a tejszínt felmelegítjük, majd a csokoládét beletördelve megolvasztjuk és fényesre keverjük, majd
a tortakarika tetejére kenjük és hűtőbe téve dermesztjük.

A tejszínt habbá verjük és a torta oldalára simítjuk.

A díszítéshez a cukrot megolvasztottam, amíg a cukor szemcsék teljesen el nem olvadtak világos karamell színűre, majd kanál segítségével, sütőpapírra csiga alakzatokat csorgattam, ami megszilárdult. Ezek lettek a díszítő elemek.

Kötényeket felkötni, habverőt a kézbe!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is