Hozzávalók:
- 10 db kifli
- 7 dl tej + 5 dl tej a pudinghoz
- 4 db tojás
- 20 dkg (1 cs) mák
- Porcukor (ízlés szerint)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja citromhéj
- 1 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítése:
A kiflit karikákra vágjuk.
A tejet, a tojások sárgáját, a porcukrot, a mákot és a reszelt citromhéjat összekeverjük, majd ráöntjük a kiflire.
Amíg a kifli beszívja a tejet, elkészítjük a vaníliás pudingot és még melegen ráöntjük a mákos kiflire.
26 centis csatos tortaformába öntjük a keveréket és kb. 180 fokon 30-35 percig sütjük.
A tojások fehérjét a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a megsült mákos kiflire halmozzuk. Visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, amíg a hab meg nem pirul.