Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mogyorótorták

Torta receptek

Mákos mogyorótorta karamellel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 12 dkg vaj 12,5 dkg cukor 2 csomag vaníliás cukor 4 tojás 1 narancs reszelt héja 3 dkg liszt 12,5 dkg mogyoró 15 dkg ricotta 2 ek darált mák csipet só Karamellhez: 15 dkg kristálycukor 2 dl tejszín Elkészítése: A mogyorót kicsit megpörköljük, majd ledaráljuk. A vajat és a cukrot egy tálba tesszük, majd […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.07.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 12 dkg vaj
  • 12,5 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 1 narancs reszelt héja
  • 3 dkg liszt
  • 12,5 dkg mogyoró
  • 15 dkg ricotta
  • 2 ek darált mák
  • csipet só

Karamellhez:

  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 dl tejszín


Elkészítése:

A mogyorót kicsit megpörköljük, majd ledaráljuk.

A vajat és a cukrot egy tálba tesszük, majd robotgéppel jól kikeverjük. Állandó keverés mellett egyesével belekeverjük a tojások sárgáját.

Ezután belereszeljük a narancs héját, hozzáadjuk a ricottát, majd állandó keverés mellett kanalanként belekeverjük a mogyorót, a mákot és végül a lisztet.

A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként óvatosan keverőlapáttal a masszához keverjük.

Egy 24 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és a tetejét egyenletesen elsimítjuk.

Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 25 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverésnél 150 fokon 25 percig sütöttem.) Sütőből kivéve a tortaformában hagyjuk kihűlni. (Én langyosra hűtöttem, és akkor vettem le a formát.)

A cukrot egy serpenyőbe tesszük, majd elkezdjük felolvasztani. Ha már szép aranybarna színűre karamellizálódott, hozzáöntjük a tejszínt. (Ekkor hirtelen megkeményedik a cukor!)

Addig kevergetjük, míg a megkeményedett cukor teljesen feloldódik, és besűrűsödik a karamell.
Ekkor levesszük a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd a tortaszelet tetejére csorgatjuk. (Ha nem használjuk fel az összes karamellt, akkor ahogy kezd hűlni, besűrűsödik, de újramelegítéssel megint folyós lesz.)

Tálaláskor a tortát ízlés szerint felszeleteljük, és úgy kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is