Elkészítése
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de nem forró margarint, és alaposan kidolgozzuk. A sütőport a liszttel és a darált mákkal összekeverjük, majd apránként a tojásos masszához adjuk. Fokozatosan beleöntjük a tejet, valamint hozzákeverjük a citrom reszelt héját és levét.
A 24 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, az oldalát margarinnal kikenjük. A tésztát beleöntjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Krém
A pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Teljesen kihűtjük, végül a margarinnal alaposan kihabosítjuk.
Összeállítás
A kihűlt tortát 3 részre vágjuk. A lapokat megtöltjük a pudingos krémmel, a külsejére is kenünk belőle, és díszítésre is félreteszünk. A csokoládét az olajjal felolvasztjuk, majd egyenletesen a torta tetejére kenjük.
Tipp
A tortát érdemes egy éjszakát hűtőben pihentetni, hogy a krém és a tészta jól összeérjen. A tetejére reszelt citromhéjat vagy kevés darált mákot is szórhatunk dekorációnak.
