Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Mákos torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mákos torta különleges ízvilágú sütemény, amelyben a citrom frissessége és a mák karakteres aromája jól érvényesül. A lágy pudingos krémmel rétegezve és csokoládéval bevonva mutatós és finom desszert lesz belőle. Ünnepi alkalmakra és vendégvárásra is kiváló választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.10.27.

Tészta

Krém

A tetejére

Elkészítése

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott, de nem forró margarint, és alaposan kidolgozzuk. A sütőport a liszttel és a darált mákkal összekeverjük, majd apránként a tojásos masszához adjuk. Fokozatosan beleöntjük a tejet, valamint hozzákeverjük a citrom reszelt héját és levét.

A 24 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, az oldalát margarinnal kikenjük. A tésztát beleöntjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Krém

A pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Teljesen kihűtjük, végül a margarinnal alaposan kihabosítjuk.

Összeállítás

A kihűlt tortát 3 részre vágjuk. A lapokat megtöltjük a pudingos krémmel, a külsejére is kenünk belőle, és díszítésre is félreteszünk. A csokoládét az olajjal felolvasztjuk, majd egyenletesen a torta tetejére kenjük.

Tipp

A tortát érdemes egy éjszakát hűtőben pihentetni, hogy a krém és a tészta jól összeérjen. A tetejére reszelt citromhéjat vagy kevés darált mákot is szórhatunk dekorációnak.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is