Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Mákosguba torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mákosguba torta különleges változata a klasszikus mákos gubának. Linzer alapon készül, tetején a mákos kifli keverékével, amit vaníliás pudinggal tálalunk. Egyszerűen elkészíthető, de akár ünnepi desszertként is megállja a helyét.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.09.21.

Linzer tésztához

A gubához

A tálaláshoz

A forma kikenéséhez

Elkészítése

Linzer alap

A lisztet, margarint, porcukrot, sütőport, citromlevet és a tojássárgáját összegyúrjuk, majd a kivajazott 22 cm-es tortaformába nyújtjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig elősütjük.

Guba réteg

A kifliket felszeleteljük. A tejet a cukorral, vaníliás cukorral és a tojássárgákkal összekeverjük, majd felmelegítjük. A kiflire öntjük, hagyjuk, hogy beszívja a folyadékot, végül hozzákeverjük a darált mákot. Az így elkészített gubát a linzer alapra halmozzuk, és kb. 30 percig sütjük.

Tálalás

A pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. A megsült mákosgubát melegen, porcukorral meghintve és vaníliás pudinggal tálaljuk. Ünnepi alkalomra a tetejére kerülhet vaníliakrém vagy tejszínhab is, így tortaként kínálhatjuk.

Tipp

A tejbe keverhetünk kevés reszelt citromhéjat vagy rumaromát, hogy különlegesebb ízt kapjon. Ha ünnepélyesebb tortát szeretnénk, a tetejére csorgathatunk olvasztott csokoládét is a tejszínhab mellé.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is