Elkészítése
Linzer alap
A lisztet, margarint, porcukrot, sütőport, citromlevet és a tojássárgáját összegyúrjuk, majd a kivajazott 22 cm-es tortaformába nyújtjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig elősütjük.
Guba réteg
A kifliket felszeleteljük. A tejet a cukorral, vaníliás cukorral és a tojássárgákkal összekeverjük, majd felmelegítjük. A kiflire öntjük, hagyjuk, hogy beszívja a folyadékot, végül hozzákeverjük a darált mákot. Az így elkészített gubát a linzer alapra halmozzuk, és kb. 30 percig sütjük.
Tálalás
A pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. A megsült mákosgubát melegen, porcukorral meghintve és vaníliás pudinggal tálaljuk. Ünnepi alkalomra a tetejére kerülhet vaníliakrém vagy tejszínhab is, így tortaként kínálhatjuk.
Tipp
A tejbe keverhetünk kevés reszelt citromhéjat vagy rumaromát, hogy különlegesebb ízt kapjon. Ha ünnepélyesebb tortát szeretnénk, a tetejére csorgathatunk olvasztott csokoládét is a tejszínhab mellé.
