Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mákosguba torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Linzer tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál citromlé
  • 1 db tojássárgája
  • 1 kávéskanál sütőpor

A gubához

  • 1 liter tej
  • 10 db kifli
  • 15 dkg cukor (ízlés szerint )
  • 20 dkg darált mák
  • 3 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tálaláshoz

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor

A forma kikenéséhez

  • margarin

Elkészítése

Linzer alap

A lisztet, margarint, porcukrot, sütőport, citromlevet és a tojássárgáját összegyúrjuk, majd a kivajazott 22 cm-es tortaformába nyújtjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 percig elősütjük.

Guba réteg

A kifliket felszeleteljük. A tejet a cukorral, vaníliás cukorral és a tojássárgákkal összekeverjük, majd felmelegítjük. A kiflire öntjük, hagyjuk, hogy beszívja a folyadékot, végül hozzákeverjük a darált mákot. Az így elkészített gubát a linzer alapra halmozzuk, és kb. 30 percig sütjük.

Tálalás

A pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. A megsült mákosgubát melegen, porcukorral meghintve és vaníliás pudinggal tálaljuk. Ünnepi alkalomra a tetejére kerülhet vaníliakrém vagy tejszínhab is, így tortaként kínálhatjuk.

Tipp

A tejbe keverhetünk kevés reszelt citromhéjat vagy rumaromát, hogy különlegesebb ízt kapjon. Ha ünnepélyesebb tortát szeretnénk, a tetejére csorgathatunk olvasztott csokoládét is a tejszínhab mellé.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/makosguba-torta/