Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 8 tojás 300 g méz 250 g vaj 400 g darált mák 4 ek baracklekvár 10 dkg étcsokoládé 2 ek olaj mandula forgács Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához és fehérjéhez egyaránt 150-150 g mézet adunk, majd egyenként habosra keverjük. A vajat megolvasztjuk, és belekeverjük a darált mákot. A vajjal elkevert mákot a felvert […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
14 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.06.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 300 g méz
  • 250 g vaj
  • 400 g darált mák
  • 4 ek baracklekvár
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 ek olaj
  • mandula forgács


Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához és fehérjéhez egyaránt 150-150 g mézet adunk, majd egyenként habosra keverjük. A vajat megolvasztjuk, és belekeverjük a darált mákot. A vajjal elkevert mákot a felvert tojássárgájához keverjük, majd ezt a masszát óvatosan a felvert fehérjéhez adjuk.

Ha a tészta csomómentes, egy 27 cm átmérőjű tortaformába öntjük, és légkeveréses sütőben 155 fokon kb. 40-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a süteményünk megsült-e.

Sütés után hagyjuk kihűlni, majd vágjuk két lapra a tortánkat. Kenjük meg baracklekvárral az alsó lapot, majd tegyük rá vissza a felső lapot.

A tetejére olvasszuk meg olajjal a csokoládét, és vonjuk be vele a tortát. Durvára tört mandulaforgáccsal díszíthetjük.

[box style=”info”]Nagyon finom, és lisztmentes![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is