Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Máktorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 tojás
  • 300 g méz
  • 250 g vaj
  • 400 g darált mák
  • 4 ek baracklekvár
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 ek olaj
  • mandula forgács


Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához és fehérjéhez egyaránt 150-150 g mézet adunk, majd egyenként habosra keverjük. A vajat megolvasztjuk, és belekeverjük a darált mákot. A vajjal elkevert mákot a felvert tojássárgájához keverjük, majd ezt a masszát óvatosan a felvert fehérjéhez adjuk.

Ha a tészta csomómentes, egy 27 cm átmérőjű tortaformába öntjük, és légkeveréses sütőben 155 fokon kb. 40-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a süteményünk megsült-e.

Sütés után hagyjuk kihűlni, majd vágjuk két lapra a tortánkat. Kenjük meg baracklekvárral az alsó lapot, majd tegyük rá vissza a felső lapot.

A tetejére olvasszuk meg olajjal a csokoládét, és vonjuk be vele a tortát. Durvára tört mandulaforgáccsal díszíthetjük.

[box style=”info”]Nagyon finom, és lisztmentes![/box]

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/maktorta-2/