Először is a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, amíg fényes és stabil nem lesz. A tojássárgájához először a felvert fehérje negyedét adjuk hozzá, majd óvatosan elkeverjük, hogy a hab ne törjön össze. Ezután a maradék tojásfehérjehabot is hozzáadjuk, és finoman összeforgatjuk. Végül a lisztet is óvatosan beleforgatjuk a tésztába. Egy tortaformát vékonyan kikenünk olajjal vagy margarinnal, majd liszttel is megszórjuk, hogy a tészta ne ragadjon le. A tésztát beleöntjük a formába, és előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük, amíg aranybarnára sül.
A krém elkészítéséhez először az előre behűtött habtejszínt kemény habbá verjük. A lekvárt kikeverjük a porcukorral, majd a felvert tejszín kétharmadát hozzáadjuk a lekváros keverékhez, és óvatosan összeforgatjuk, hogy egyenletes krémet kapjunk. Az elkészült tortát a krémmel töltjük meg, majd a maradék tejszínhabbal kívülről is bevonjuk és kidíszítjük. A tortát tálalás előtt hűtőben pihentetjük, hogy a krémek jól megdermedjenek.