Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes torták

Torta receptek

Málnakrémes spiráltortácska

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 kisebb tortához: Tészta: 4 tojás 12,5 dkg porcukor 12,5 dkg liszt 1 tk vaníliaaroma 2 ek forró víz 3 dkg olvasztott vaj Krém: 50 dkg mascarpone 1 citrom leve és reszelt héja porcukor (ízlés szerint) 2 cs vaníliás cukor néhány kanál málnadzsem a piskóta lekenéséhez Elkészítése: Tegyük bele egy keverőtálba a porcukrot és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
KGizi
Beküldte: 2015.04.13.

Elkészítése

Hozzávalók:
2 kisebb tortához:
Tészta:

  • 4 tojás
  • 12,5 dkg porcukor
  • 12,5 dkg liszt
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 2 ek forró víz
  • 3 dkg olvasztott vaj

Krém:

  • 50 dkg mascarpone
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • porcukor (ízlés szerint)
  • 2 cs vaníliás cukor
  • néhány kanál málnadzsem a piskóta lekenéséhez


Elkészítése:

Tegyük bele egy keverőtálba a porcukrot és a négy egész tojást, majd robotgéppel keverjük jó habosra. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett adjuk hozzá a vaníliaaromát, a forró vizet, majd az olvasztott vajat is (ekkor kicsit összeesik, de nem kell megijedni, mert sütés közben, szépen feljön majd a piskótánk). Ezután szitáljuk a hozzá a lisztet, majd fakanállal óvatosan keverjük össze.

Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral és öntsük rá a masszát, majd egyenletesen simítsuk el. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 12-15 perc alatt süssük készre. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk a tésztát teljesen kihűlni.

Amikor a tészta teljesen kihűlt, húzzuk le róla a sütőpapírt, majd hosszában vágjuk két egyenlő részre.

A mascarponét keverjük jó habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citrom levével és reszelt héjával.

A kétfelé vágott piskótalapokat először kenjük meg vékonyan a málnadzsemmel (ízlés szerint bármilyen lekvárral megkenhetjük). Ezután kenjük rá a dzsem tetejére a kb fele mennyiségű mascarponekrémet, majd kezdjük el feltekerni az egyik megkent piskótalapot. Ezután illesszük hozzá a másik megkent lapot és óvatosan tekerjük tovább.
Ekkor egy magas spirált kapunk, melyet éles késsel óvatosan vágjunk félbe.

Végül a maradék krémmel kenjük meg a tortácskák külső felét is, majd helyezzük tálcára és kb egy óra hosszára tegyük be a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből és ízlés szerint szeletelve kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is