Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Málnás-csokis torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 6 tojás 6 ek cukor 6 ek rétesliszt 1 ek finomliszt 1 ek holland kakaópor 1 tk szódabikarbóna 4-5 ek víz Málnalekvár: 25 dkg (fagyasztott) málna kb. 3 ek cukor 1/4 tasak dzsemfix Csokis krém: 2 csomag csokipuding 5 dl tej 4 ek cukor 3 dl habtejszín Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.06.26.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek rétesliszt
  • 1 ek finomliszt
  • 1 ek holland kakaópor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 4-5 ek víz

Málnalekvár:

  • 25 dkg (fagyasztott) málna
  • kb. 3 ek cukor
  • 1/4 tasak dzsemfix

Csokis krém:

  • 2 csomag csokipuding
  • 5 dl tej
  • 4 ek cukor
  • 3 dl habtejszín


Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A sárgáját a cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a vizet, majd a szódabikarbónával és kakaóporral elkevert lisztet. Elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. 24-26 cm-es, vajazott, lisztezett tortaformába öntjük a tésztát, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Málnalekvár készítése:

A málnából a cukorral és a dzsemfix-el néhány perc alatt sűrű lekvárt főzünk.

Pudingos krém készítése:

A pudingport a cukorral és kevés tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, majd hozzáadjuk a kikevert pudingot. Az egészet addig főzzük, míg a puding besűrűsödik. Félrehúzzuk, és hagyjuk kihűlni. A tejszínt keményre felverjük, és óvatosan a kihűlt pudingba forgatjuk.

Összeállítás:

Ha a piskóta kihűlt, ketté vágjuk, és a hideg málnalekvárral megkenjük. Erre rákenjük a csokis-tejszínes krémet, majd rátesszük a piskóta tetejét.

A maradék csokis-tejszínes krémmel díszítjük. Málnaszemekkel gazdagíthatjuk (nyáron).

[box style=”info”]A külső borítást készíthetjük sima felvert tejszínből is.

Finomabb lesz a csokis krém, ha a pudinghoz hozzácsurgatunk egy tábla jó fajta csokit.

Friss málnából készítve a legjobb. A mellékelt fotó télen készült.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is