Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csokitorták

Torta receptek

Málnás, dupla csokis torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Málnás töltelék: Egy edényben keverjük össze a cukrot, vizet és a keményítőt, majd melegítsük addig, amíg a cukor elolvad. Ekkor adjuk hozzá a málnát és alaposan keverjük össze. Addig főzzük, amíg a málna levet enged, majd ha a leve elpárolgott és kezd sűrűsödni, akkor vegyük le a tűzről. Tegyük hűvös helyre és hűtsük ki egészen. […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2018.05.07.

Tészta:

Málnás töltelék:

Csokikrém:

Csoki ganache:

Elkészítése

Málnás töltelék:

Egy edényben keverjük össze a cukrot, vizet és a keményítőt, majd melegítsük addig, amíg a cukor elolvad. Ekkor adjuk hozzá a málnát és alaposan keverjük össze.

Addig főzzük, amíg a málna levet enged, majd ha a leve elpárolgott és kezd sűrűsödni, akkor vegyük le a tűzről. Tegyük hűvös helyre és hűtsük ki egészen.

Tészta:

A sütőt melegítsük elő 170 fokra. A formát (20 cm-es) vajazzuk ki és lisztezzük be.

Egy nagyobb edénybe tegyük bele a lisztet, cukrot, kakaóport, szódabikarbónát, sütőport, sót, majd az egészet keverjük össze.

Egy másik edénybe üssük bele a tojásokat, majd adjuk hozzá a tejet, olajat és az aromát, majd alaposan keverjük össze az egészet. Ehhez a keverékhez adjuk hozzá a száraz hozzávalókat és robotgéppel alaposan keverjük össze.

A vizet lassan adagoljuk hozzá, közben állandóan keverjük alacsony fordulatszámon.

A kész masszát osszuk el három egyenlő részre, majd egyenként süssük kb 22-25 percig. Ha szükséges, végezzüknk tűpróbát. A lapokat egyenként süssük ki, majd hűtsük ki.

Csokikrém:

A szobahőmérsékletű vakat alaposan habosítsuk ki, majd adjuk hozzá az olvasztott csokit és jól keverjük össze. Ekkor adjuk hozzá a kakaóport és azzal is keverjük össze.

Adjuk hozzá a porcukor felét, a tejszín felét és a sót, majd jól dolgozzuk össze a masszát. Ha nem elég édes, akkor adjunk még hozzá porcukrot. Ha nem elég krémes, selymes, akkor adjunk még hozzá tejszínt és alaposan keverjük el az egészet.

Ganache:

A tejszínt és a csokit olvasszuk össze, majd hűtsük langyosra. Ha felhasználás előtt nagyon kihűlne és nem lehet könnyen kenni, akkor olvasszuk fel.

Összeállítás:

A csokikrém egy részét tegyük habzsákba. Ha a lapok kissé felpúposodtak volna, akkor vágjuk egyenesre.

Tegyük egy tányérra vagy tálcára az egyik lapot. A szélére habzsákból nyomjunk egy kört, majd kenjük el benne a csoki ganache 1/4-ét és erre kenjük rá a málnás töltelék felét.

Regyünk rá egy újabb lapot és ismételjük meg a folyamatot, majd fedjük be az egészet a harmadik lappal.

A maradék csokikrémmel fedjük be a torta oldalát és tetejét, keveset tegyünk félre a díszítéshez.

A maradék csokoládé ganache-al díszítsük ízlés szerint a torta oldalát és tetejét.

A félretett csokikrémből nyomjunk habrózsákat a torta tetejére és díszítsük néhány szem málnával. Jól hűstük le az egészet néhány óra alatt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is