Málnás töltelék:
Egy edényben keverjük össze a cukrot, vizet és a keményítőt, majd melegítsük addig, amíg a cukor elolvad. Ekkor adjuk hozzá a málnát és alaposan keverjük össze.
Addig főzzük, amíg a málna levet enged, majd ha a leve elpárolgott és kezd sűrűsödni, akkor vegyük le a tűzről. Tegyük hűvös helyre és hűtsük ki egészen.
Tészta:
A sütőt melegítsük elő 170 fokra. A formát (20 cm-es) vajazzuk ki és lisztezzük be.
Egy nagyobb edénybe tegyük bele a lisztet, cukrot, kakaóport, szódabikarbónát, sütőport, sót, majd az egészet keverjük össze.
Egy másik edénybe üssük bele a tojásokat, majd adjuk hozzá a tejet, olajat és az aromát, majd alaposan keverjük össze az egészet. Ehhez a keverékhez adjuk hozzá a száraz hozzávalókat és robotgéppel alaposan keverjük össze.
A vizet lassan adagoljuk hozzá, közben állandóan keverjük alacsony fordulatszámon.
A kész masszát osszuk el három egyenlő részre, majd egyenként süssük kb 22-25 percig. Ha szükséges, végezzüknk tűpróbát. A lapokat egyenként süssük ki, majd hűtsük ki.
Csokikrém:
A szobahőmérsékletű vakat alaposan habosítsuk ki, majd adjuk hozzá az olvasztott csokit és jól keverjük össze. Ekkor adjuk hozzá a kakaóport és azzal is keverjük össze.
Adjuk hozzá a porcukor felét, a tejszín felét és a sót, majd jól dolgozzuk össze a masszát. Ha nem elég édes, akkor adjunk még hozzá porcukrot. Ha nem elég krémes, selymes, akkor adjunk még hozzá tejszínt és alaposan keverjük el az egészet.
Ganache:
A tejszínt és a csokit olvasszuk össze, majd hűtsük langyosra. Ha felhasználás előtt nagyon kihűlne és nem lehet könnyen kenni, akkor olvasszuk fel.
Összeállítás:
A csokikrém egy részét tegyük habzsákba. Ha a lapok kissé felpúposodtak volna, akkor vágjuk egyenesre.
Tegyük egy tányérra vagy tálcára az egyik lapot. A szélére habzsákból nyomjunk egy kört, majd kenjük el benne a csoki ganache 1/4-ét és erre kenjük rá a málnás töltelék felét.
Regyünk rá egy újabb lapot és ismételjük meg a folyamatot, majd fedjük be az egészet a harmadik lappal.
A maradék csokikrémmel fedjük be a torta oldalát és tetejét, keveset tegyünk félre a díszítéshez.
A maradék csokoládé ganache-al díszítsük ízlés szerint a torta oldalát és tetejét.
A félretett csokikrémből nyomjunk habrózsákat a torta tetejére és díszítsük néhány szem málnával. Jól hűstük le az egészet néhány óra alatt.