Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Málnás lúdlábtorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók egy 12 szeletes tortáhozKakaós piskótához

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál eritrit
  • 4 evőkanál rizsliszt
  • 2 evőkanál kakaópor

A párizsi krémhez

  • 4 dl tejszín (30 %-os)
  • 20 dkg eritrit
  • 10 dkg kakaópor
  • 30 dkg margarin

Továbbá

  • 30 dkg friss málna (kb)
  • rum vagy rumaroma

A mázhoz

  • 10 dkg steviával édesített GM csoki
  • 1 evőkanál étolaj

A díszítéshez

  • friss málna szemek

Elkészítése

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is. Hozzáadjuk a tojássárgákat, majd az átszitált lisztet és kakaóport.

A masszát óvatosan keverjük, hogy ne essen össze, ne törjük össze a habot.

20-22 cm átmérőjű tortakarikába kanalazzuk a masszát és előmelegített 180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt készre sütjük.Tortakarikában hagyjuk kihűlni. A karikát óvatosan leemeljük róla.

A krémhez a tejszínt az eritrittel forrástól számítva kb 5 percen át főzzük, állandó kevergetés mellett. Ezután levesszük a tűzről, belekeverjük a kakaóport és hagyjuk kihűlni.

Kihabosítjuk a vajat, hozzáadjuk a kakaós krémet, és robotgéppel kihabosítjuk, pár evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez.

A piskótát három lapba vágjuk, az alsó lapot visszahelyezzük a formába. Rákenjük a krém harmadát, sűrűn kirakjuk a málnával és kissé a krémbe nyomkodjuk, majd a következő lapot is ráhelyezzük, megkenjük a maradék krémmel, málnával kirakjuk és a felső lapot is ráhelyezzük.

Pár órára érdemes hűtőbe tenni, majd a tortakarikát óvatosan leemeljük róla és vízgőz felett 1 ek étolajjal megolvasztott csokival bevonjuk. A tetejét a maradék krémmel és málnával díszítjük.

A félretett krémből egyenletes távolságra 12 krémrózsát nyomunk, melyek közepébe belehelyezzük a meggyszemeket. A torta felszeletelése forró vízbe mártott éles, hosszú pengéjű késsel történjen.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/malnas-ludlabtorta/