Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sajttorták

Torta receptek

Málnás sajttorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 120 g darált keksz 55 g darált dió 30 g kristálycukor 100 g vaj Krémhez: 540 g natúr krémsajt 160 g kristálycukor 45 g étkezési keményítő 240 ml tejföl (20%-os) 3 tojás (közepes, “M”-es méretű) 3 tojássárgája 1 citrom reszelt héja Továbbá: 120 g málna Elkészítése: Egy 22-26 cm átmérőjű csatos tortaformába szilikonos sütőpapírt […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kriszti92
Beküldte: 2015.11.16.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 120 g darált keksz
  • 55 g darált dió
  • 30 g kristálycukor
  • 100 g vaj

Krémhez:

  • 540 g natúr krémsajt
  • 160 g kristálycukor
  • 45 g étkezési keményítő
  • 240 ml tejföl (20%-os)
  • 3 tojás (közepes, “M”-es méretű)
  • 3 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja

Továbbá:

  • 120 g málna


Elkészítése:

Egy 22-26 cm átmérőjű csatos tortaformába szilikonos sütőpapírt csatolunk bele, majd a kívülre kilógó papírt levágjuk.

A torta aljhoz ledaráljuk a kekszet, hozzáadjuk a durvára tört diót, a vajat és a cukrot. Az egészet addig morzsoljuk, míg egyenletes morzsát nem kapunk.
Az így kapott vajas morzsát a kipapírozott sütőformába tesszük, és öklünkkel jó alaposan lenyomkodjuk a formában.

A letömörített aljra szórjuk az málnát, majd összeállítjuk a krémet.

Krém készítése:

A krémhez az összes hozzávalót egy tálba mérjük, és jó alaposan összeturmixoljuk.
Végül a sütőformát dupla réteg alufóliára tesszük, és az összeturmixolt híg krémet a formába, a málnás kekszalapra öntjük akkora lendülettel, hogy az felkavarja a málnákat.

Most a forma alá tett alufóliának sarkokat csinálunk, becsomagoljuk vele a sütőformát, hogy sütés közben ne folyhasson a formába a víz.
Egy magas peremű tepsibe tesszük az így kapott tortát, köré 1-2 cm magasan vizet öntünk, és 120 fokon kb. 90 perc alatt készre sütjük a gőzfürdőben. Mikor kivesszük a sütőből, kihűlt puding szerűen stabilnak kell lennie a krémnek!

Ezt a tortát sosem tudjuk frissen fogyasztani. Szobahőmérsékletre hagyjuk visszahűlni, majd több órányi hűtőben hűtés után vághatjuk fel!

Jó étvágyat!

[box style=”info”]Természetesen a málna helyett lehet más gyümölcsöt használni,  pl: áfonyát vagy epret.
Én a torta alját zabfalatból állítottam össze, így is nagyon finom volt 🙂
Eperrel és áfonyaöntettel kínáltam.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Kriszti92
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is