Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 4 tojás 8 dkg kristálycukor 6 dkg finomliszt 2 dkg kakaópor Krém: 25 dkg mascarpone 1 csomag vaníliás cukor 2 ek cukor 250 g málna 1,5 dkg zselatin 2 dl habtejszín Díszítés: 10 dkg vaj 10 dkg porcukor marcipán zselés ételfesték Elkészítése: A sütőt előmelegítjük 160 fokra és sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm-es […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
OrsiPanka
Beküldte: 2015.08.31.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 4 tojás
  • 8 dkg kristálycukor
  • 6 dkg finomliszt
  • 2 dkg kakaópor

Krém:

  • 25 dkg mascarpone
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek cukor
  • 250 g málna
  • 1,5 dkg zselatin
  • 2 dl habtejszín

Díszítés:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • marcipán
  • zselés ételfesték


Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 160 fokra és sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm-es tortaformát (az oldalát nem szoktam, elég az alja.) A tojásfehérjéket félig felverjük robotgéppel, majd hozzácsorgatjuk a cukrot és kemény fényes habbá verjük. A lisztet átszitáljuk a kakaóporral és fakanál segítségével gyors mozdulatokkal belekeverjük a felvert fehérjébe. Ne kevergessük túl sokáig, mert összeesik a hab. Körülbelül 45-50 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy kész van-e már, de az első 30 percben ne nyitogassuk a sütőajtót. Ha kész kivesszük és félrerakjuk hűlni.

A mascarponét kivesszük a hűtőből, hogy ne legyen olyan hideg.

A zselatint egy lábasba tesszük és 1 dl langyos vízzel felöntjük. Megvárjuk amíg néhány perc alatt megduzzad, majd lassú tűzön éppen csak megolvasztjuk a zselatint, utána félretesszük hűlni.

Közben a málnát egy másik lábosban a cukorral és a vaníliás cukorral feltesszük főni. Ha már teljesen összeesett, akkor két választásunk van: vagy átpasszírozzuk és így kiszűrjük belőle a magokat vagy így magosan használjuk fel. Így is, úgy is finom!

Egy harmadik edényben kemény habbá verjük a tejszínhabot. A krém összeállításánál fontos a sorrend: a málnás pépbe lassan belecsorgatjuk a kihűlt, de még folyékony zselatint és jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű mascarpone-t és végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot.

A piskótát három részre vágjuk és megtöltjük a málnás krémmel. Érdemes visszatenni rá a tortakarimát töltéskor, hogy ne folyjon ki a krém. Egy éjszakát hűtőben pihentetjük.

A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral habosra keverjük, majd bevonjuk vele vékonyan a tortát. Ez lesz a “ragasztó” a torta és a marcipán között. Ezután mindenki kedvére díszítgetheti marcipánnal a tortáját. 🙂
[box style=”info”]A díszítést nem számoltam bele az elkészítési időbe![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
OrsiPanka
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is