Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Málnás túrótorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A piskótához

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 késhegynyi sütőpor

A túrókrémhez

  • 50 dkg túró
  • 25 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • pár szem málna
  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag zselatin fix

Díszítés

  • 30 dkg málna (ízlés szerinti mennyiségben, kb 30-40 dkg)
  • 1 csomag piros tortazselé
  • 4 dkg szeletelt mandula
Málnás túrótorta kép

Elkészítése

A piskóta elkészítéséhez a 4 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ezután belekeverjük a lisztet és a sütőport, majd jól elkeverjük, hogy a tészta egyenletesen emelkedjen meg a sütés során.

Egy másik tálban a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal hozzáforgatjuk a tojássárgájás keverékhez. A masszát kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, majd forró sütőbe tesszük. 5-6 perc elteltével mérsékeljük a hőmérsékletet, és világosra sütjük. Amikor a piskóta illata érződik, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha kész, hagyjuk a tortaformában kihűlni.

A krém elkészítéséhez a túrót áttörjük, majd simára keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Néhány szem összezúzott málnát is hozzáadunk. A habtejszínt robotgéppel enyhén felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a zselatin fixet, és kemény habbá verjük. Ezt óvatosan a túrós keverékbe forgatjuk.

Miután a piskóta teljesen kihűlt, a túrókrémet rákenjük, és a tortát hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen. Ezután megszórjuk a tetejét málnával, elkészítjük a zselét, ráöntjük, majd ismét hűtőbe tesszük, hogy a zselé is megdermedjen. Végül a tortát kivesszük a formából, és az oldalát mandulalapocskákkal díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/malnas-turotorta/