Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sajttorták

Torta receptek

Mandarinos krémsajt torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Piskóta: 7 tojás 14 dkg kristálycukor 17 dkg liszt Krém: 2 mandarin konzerv 400 g krémsajt 2 vanília rúd 100 g porcukor 1 narancs héja 300 ml habtejszín Fondant: 6 evőkanál víz 1 csomag étkezési zselatin 1 evőkanál margarin 2 evőkanál méz porcukor amennyit felvesz ételfesték, díszítő cukorkák Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk és a […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2015.08.30.

Elkészítése

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 7 tojás
  • 14 dkg kristálycukor
  • 17 dkg liszt

Krém:

  • 2 mandarin konzerv
  • 400 g krémsajt
  • 2 vanília rúd
  • 100 g porcukor
  • 1 narancs héja
  • 300 ml habtejszín

Fondant:

  • 6 evőkanál víz
  • 1 csomag étkezési zselatin
  • 1 evőkanál margarin
  • 2 evőkanál méz
  • porcukor amennyit felvesz
  • ételfesték, díszítő cukorkák


Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk és a cukor 1/3-át a sárgájával a 2/3-át a fehérjével habbá verjük. A két habos tömeget összekeverjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a lisztet.

A kész masszát 24 cm-es tortakarikába öntjük és 160-170 fokon 25 perc alatt készre sütjük. A kisült karikát lelisztezzük és saját gőzében megfordítva hűtjük. Kihűlés után 3 részre vágjuk.

Verjük fel a krémsajtot egy mély tálban, adjuk hozzá a vaníliarúdból kikapart magokat. Szitáljuk bele a porcukrot és reszeljük bele a narancshéjat. Egy külön tálban verjük keménnyé a tejszínt, majd tegyük bele krémsajtos keverékbe és keverjük el.

Az így elkészült krémmel töltsük meg a tortát, majd simítsuk el egyenletesen. Tegyünk mandarin gerezdeket. Tegyük legalább 5 percre a fagyasztóba (nem muszáj fagyasztóban dermeszteni, a sima hűtő is megteszi, ha nem rögtön akarjuk tálalni).

Fondanttal burkolhatjuk és fondant virágokkal, mintákkal díszíthatjük.

A vízbe belerakjuk a zselatint, megvárjuk míg megduzzad. Ekkor belerakjuk a margarint és a mézet. Mikróban 1 percig melegítjük. Egy tálba beleöntünk 1 kg porcukrot és a meleg zselatinos keveréket a közepébe öntjük. Addig kavarjuk kanállal, amíg tudjuk, utána gyúrni kezdjük…Ha szükséges még tegyünk hozzá porcukrot, hogy ne ragadjon. Ne legyen kemény! Érdemes étkezési keményítőn gyúrni és nyújtani, mert az nem ragad bele, utána meg vizes ecsettel le tudjuk szedni róla. Ha kész a fondant, kinyújtjuk és óvatosan nyújtófára tekerjük és az elkészített, betöltött, körbekent (a fondant elá vajkrémet kell kenni! A tejszínes nem jó, ki fogja lyukaszatani a burkolót.) tortára rakjuk. Először a tetején simogatjuk el,utána az oldalán. A felesleget levágjuk és kész is.

Por vagy gél állagú ételfestékkel tudjuk színezni, egyszerűen belegyúrjuk.

Kis formákkal mintákat szaggatunk a kimaradt fondantból, díszítjük, színezzük. Ízlés szerint a tortára pakoljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Profiknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is