Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Mandula Torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A 25 dkg mandulát a nádcukorral együtt ledaráljuk. Az 5 dkg mandulát szintén ledaráljuk annyira, hogy darabos maradjon. Hozzáadjuk a cukros-mandulás keverékhez és elkeverjük. A tojások fehérjét habbá verjük és egy fakanál segítségével belekverjük a mandulás keveréket. A kivajazott, kerek, 20 cm átmérőjű szilikonformába beletöltjük a massza felét, megrázogatjuk, így egyenletes lesz és úgy sütjük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
epertunder
Beküldte: 2013.01.08.

Elkészítése

A 25 dkg mandulát a nádcukorral együtt ledaráljuk. Az 5 dkg mandulát szintén ledaráljuk annyira, hogy darabos maradjon. Hozzáadjuk a cukros-mandulás keverékhez és elkeverjük. A tojások fehérjét habbá verjük és egy fakanál segítségével belekverjük a mandulás keveréket.

A kivajazott, kerek, 20 cm átmérőjű szilikonformába beletöltjük a massza felét, megrázogatjuk, így egyenletes lesz és úgy sütjük ki. Ugyanígy teszünk a másik felével is. 170 fokos előmelegített sütőben, kb. 15-20 percig sütjük a tortalapokat.

Ha kisültek a tésztalapok, hagyjuk kihűlni. Nekem a legjobban úgy sikerült, ha a formában hagytam, nem piszkáltam, így a végén szépen egyben ki lehetett fordítani belőle.

A krém készítése:

A tojások sárgáját kikeverjük a keményítővel, porcukorral, tejjel, végül hozzáadjuk a vaníliakivonatot és felfőzzük. Pudingszerűnek kell lennie. Folyamatosan kavargassuk, hogy ne égjen le. Vegyük le a tűzről. Amikor még meleg adjuk hozzá a kockára darabolt vajat és jól keverjük el. Hűtsük ki teljesen a krémet.

Ha kihűlt a krém, töltsük meg a tortalapok közötti részt, valamint a tetejét és az oldalát. Kb. 5 dkg szeletelt mandulát egy serpenyőben pár perc alatt pirítsunk meg és ha kihűlt szórjuk meg vele a torta tetejét és oldalát.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
epertunder
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is