Elkészítése
A piskótához a tojásokat két tálba szétválasztjuk. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, a tojásfehérjét pedig egy csipet sóval verjük kemény habbá, ügyelve, hogy ne törjük össze. A mandulalisztet, kakaóport és sütőport egy külön tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a sárgájához, végül óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabot is. Sütőpapírral bélelt, kb. 30×20 cm-es tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben fél órán át sütjük, szükség esetén további 10-15 percig. Fogpiszkálóval ellenőrizzük.
A krémhez a tojásokat a pudingporral és kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a tojásos keveréket, és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Levéve a tűzről, belekeverjük a darált mandulát, kókuszreszeléket, citromhéjat és citromlevet, majd hagyjuk hűlni. A vajat habosra keverjük, és apránként hozzáadjuk a krémet, igény szerint ízesítve.
A piskótát négy lapra vágjuk, megtöltjük és bevonjuk a krémmel. Díszítésként olvasztott csokoládéval locsoljuk meg, és egész manduladarabokkal díszítjük.
