Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mandulatorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 1 csipet só
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál mandulaliszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor

Krémhez

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 db tojás
  • 6 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 3 evőkanál darált mandula
  • 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 kiskanál marcipán aroma
  • 250 g vaj

A díszítéshez

  • 1 tábla étcsokoládé
  • 1 evőkanál vaj
  • pirított mandula

Elkészítése

A piskótához a tojásokat két tálba szétválasztjuk. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, a tojásfehérjét pedig egy csipet sóval verjük kemény habbá, ügyelve, hogy ne törjük össze. A mandulalisztet, kakaóport és sütőport egy külön tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a sárgájához, végül óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabot is. Sütőpapírral bélelt, kb. 30×20 cm-es tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben fél órán át sütjük, szükség esetén további 10-15 percig. Fogpiszkálóval ellenőrizzük.

A krémhez a tojásokat a pudingporral és kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a tojásos keveréket, és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Levéve a tűzről, belekeverjük a darált mandulát, kókuszreszeléket, citromhéjat és citromlevet, majd hagyjuk hűlni. A vajat habosra keverjük, és apránként hozzáadjuk a krémet, igény szerint ízesítve.

A piskótát négy lapra vágjuk, megtöltjük és bevonjuk a krémmel. Díszítésként olvasztott csokoládéval locsoljuk meg, és egész manduladarabokkal díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/mandulatorta/