Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Marcsi csokitortája recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A piskótához

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 evőkanál finomliszt

A csokikrémhez

  • 4 db tojássárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
  • 4 evőkanál kakaópor

Tetejére

  • tejszínhab

Elkészítése

Piskóta:

A tojásokat kettéválasztom. A sárgáját a cukorral kikeverem. A fehérjét kemény habbá verem. A tojássárgájába beleszitálom a liszt és a sütőpor keverékét és végül hozzákeverem felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformába beleöntöm és 200°C-on előmelegített sütőben 18-20 perc alatt megsütöm.

Csokoládékrém:

A cukrot a tojássárgájával habosra keverjük gőz fölött, amíg be nem sűrűsödik. A vajat habosra keverjük a kakaóval, majd hozzáadjuk a tojáskrémet. Vízbe mártott késsel megkenjünk a piskótát. Ízesíthetjük vagy díszíthetjük eper vagy málna dzsemmel esetleg friss gyümölcsökkel.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/marcsi-csokitortaja/