Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Mascarponés citromtorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szokásos módon piskótát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét csipet sóval felverjük kemény habbá a cukor felével, amit apránként adagolunk hozzá. A sárgákat habverővel kikavarjuk, felverjük a cukorral, a narancs levével és reszelt héjával és a vaníliás cukorral. A habosra felvert tojássárgájához hozzá adjuk a lisztet és összekeverjük, majd a tojáshab negyedét beleforgatjuk és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2020.12.05.

Tészta

Krém

Díszítéshez

Elkészítése

A szokásos módon piskótát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét csipet sóval felverjük kemény habbá a cukor felével, amit apránként adagolunk hozzá.

A sárgákat habverővel kikavarjuk, felverjük a cukorral, a narancs levével és reszelt héjával és a vaníliás cukorral.

A habosra felvert tojássárgájához hozzá adjuk a lisztet és összekeverjük, majd a tojáshab negyedét beleforgatjuk és ezzel fellazítjuk a piskóta tésztát, majd apránként hozzáadjuk a maradék tojásfehérje habot laza, körkörös mozdulatokkal beleforgatjuk a tésztába.

A tortaformát (180 cm) kikenjük olajjal, az alját sütőpapírral fedjük és beleöntjük a tésztát, elsimítjuk.

180 fokos sütőbe toljuk 25-30 percre, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Rácson hagyjuk kihűlni.

Amíg hűl a piskótánk, addig elkészítjük a krémet. A mascarponét a porcukorral és a pudinggal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a levét ezzel is elkeverjük.

A tejszínhabot felverjük kemény habbá és a felét beforgatjuk a mascarponéba.

Ha kihűlt a a piskóta, akkor késsel körbevágjuk, kivesszük a formából és lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt. Recés késsel három lapra vágjuk.

Tányérra rakjuk az első tortalapot, majd megkenjük a citromkrémmel, majd befeküdjük a második lappal és ugyanígy járunk

el. Végezetül befedjük a tortát a harmadik lappal ezt is megkenjük krémmel, de csak vékonyabban.

A felvert tejszínt csillagcsöves habzsákba szedjük és díszítjük vele a tortát. Citrommal, dekor cukorral ízlés szerint dekoráljuk a tortát.

2 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a krém és összeérjenek az ízek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is