Elkészítése
Tészta:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük alsó-felső sütéssel. A formát (28 cm) kivajazzuk és lisztezzük.
Az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt, a legmagasabb fokozaton felverjük robotgéppel. Közben a lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, majd a tojáshoz forgatjuk óvatosan.
A masszát belesimítjuk a formába, majd 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk, majd résnyire nyitott sütőajtónál hűtsük ki.
Gyümölcspüré:
A fagyos gyümölcsöt a cukorral és egy kortynyi vízzel forraljunk fel, majd vegyük takarékra a lángot, keverjük hozzá a zselatint és addig kevergessük, amíg az teljesen fel nem oldódik. Ezután hűtsük ki.
Közben a kihűlt lapot vágjuk ketté. Az alját tegyük vissza a formába (fontos, hogy magas pereme legyen!), majd kanalazzuk rá a még folyékony, de langyos gyümölcsös pürét. Ezután tegyük rá a másik lapot és jó alaposan nyomkodjuk össze, majd tegyük be a hűtőbe.
Krém:
A mascarponét, a joghurtot, a porcukrot, a vaníliát és zselatint tegyük egy tálba és robotgéppel jól dolgozzuk össze. Tegyük bele a gyümölcsöt és keverjük el, de figyeljünk rá, hogy kissé még márványos maradjon.
A krémet kanalazzuk a piskóta tetejére, egyengessük el, majd tegyük hűtőbe kb 3 órára.
Zselé:
A gyümölcsöt és a cukrot melegítsük össze, majd oldjuk fel benne a zselatint (fontos, hogy nem szabad forralni!), majd tegyük félre hűlni.
Közben vegyünk el egy kisebb tortakarikát vagy alufóliából hajtogassunk keretet, majd tegyük úgy a joghurtos krémre, hogy a peremén kb 1-1,5 cm-es hely maradjon. Körben kanalazzuk bele a kihűlőben lévő gyümölcsös zselatint és egy éjszakára tegyük hűtőbe.
Díszítés:
Másnap a tejszínt verjük fel kemény habbá. A krém felével vonjuk be a torta oldalát, a másik felét töltsük habzsákba és ízlés szerint díszítsük vele a tortát. A habrózsákra szórhatunk színes dekorcukorkákat, de el is maradhat.
A zselés rétegek és a krém miatt érdemes forró vízbe mártott késsel szeletelni.

