Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyümölcstorták

Torta receptek

Mascarponés-erdeigyümölcsös torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta: A sütőt 180 fokra előmelegítjük alsó-felső sütéssel. A formát (28 cm) kivajazzuk és lisztezzük. Az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt, a legmagasabb fokozaton felverjük robotgéppel. Közben a lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, majd a tojáshoz forgatjuk óvatosan. A masszát belesimítjuk a formába, majd 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk, majd résnyire nyitott […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2018.05.05.

Tésztához:

Gyümölcspüréhez:

Krémhez:

Gyümölcszseléhez:

Díszítéshez:

Elkészítése

Tészta:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük alsó-felső sütéssel. A formát (28 cm) kivajazzuk és lisztezzük.

Az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt, a legmagasabb fokozaton felverjük robotgéppel. Közben a lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, majd a tojáshoz forgatjuk óvatosan.

A masszát belesimítjuk a formába, majd 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk, majd résnyire nyitott sütőajtónál hűtsük ki.

Gyümölcspüré:

A fagyos gyümölcsöt a cukorral és egy kortynyi vízzel forraljunk fel, majd vegyük takarékra a lángot, keverjük hozzá a zselatint és addig kevergessük, amíg az teljesen fel nem oldódik. Ezután hűtsük ki.

Közben a kihűlt lapot vágjuk ketté. Az alját tegyük vissza a formába (fontos, hogy magas pereme legyen!), majd kanalazzuk rá a még folyékony, de langyos gyümölcsös pürét. Ezután tegyük rá a másik lapot és jó alaposan nyomkodjuk össze, majd tegyük be a hűtőbe.

Krém:

A mascarponét, a joghurtot, a porcukrot, a vaníliát és zselatint tegyük egy tálba és robotgéppel jól dolgozzuk össze. Tegyük bele a gyümölcsöt és keverjük el, de figyeljünk rá, hogy kissé még márványos maradjon.

A krémet kanalazzuk a piskóta tetejére, egyengessük el, majd tegyük hűtőbe kb 3 órára.

Zselé:

A gyümölcsöt és a cukrot melegítsük össze, majd oldjuk fel benne a zselatint (fontos, hogy nem szabad forralni!), majd tegyük félre hűlni.

Közben vegyünk el egy kisebb tortakarikát vagy alufóliából hajtogassunk keretet, majd tegyük úgy a joghurtos krémre, hogy a peremén kb 1-1,5 cm-es hely maradjon. Körben kanalazzuk bele a kihűlőben lévő gyümölcsös zselatint és egy éjszakára tegyük hűtőbe.

Díszítés:

Másnap a tejszínt verjük fel kemény habbá. A krém felével vonjuk be a torta oldalát, a másik felét töltsük habzsákba és ízlés szerint díszítsük vele a tortát. A habrózsákra szórhatunk színes dekorcukorkákat, de el is maradhat.

A zselés rétegek és a krém miatt érdemes forró vízbe mártott késsel szeletelni.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is