Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mascarponés Túró Rudi torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Az alaphoz

  • 25 dkg darált keksz
  • 15 dkg margarin (olvasztva)
  • 2 evőkanál méz

Töltelékhez

  • 7 db túró rudi
  • 15 dkg cukor
  • 50 dkg mascarpone
  • 1,5 evőkanál liszt
  • 3 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál tejföl

A tetejére

  • porcukor

Elkészítése

A darált kekszet összekeverjük az olvasztott margarinnal és a mézzel. Az így kapott masszát egy 26 cm-es, margarinnal kikent tortaformába egyenletesen belenyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.

A töltelékhez a mascarponét egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és robotgéppel simára keverjük. Ezután belekeverjük a reszelt citromhéjat, a tejfölt, a lisztet, a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját.

A tojások fehérjét egy külön tálban kemény habbá verjük. A habot óvatosan, több adagban forgatjuk bele a mascarponés keverékbe, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze.

A kekszalapra először a krém felét simítjuk. A félbevágott Túró Rudikat körben a krém tetejére helyezzük, majd a maradék krémet ráöntjük, és egyenletesen elsimítjuk.

A tortát 180 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül 1 órán keresztül sütjük. A sütési idő felénél a torta tetejét lazán letakarjuk sütőpapírral, hogy ne barnuljon meg túlságosan.

Amikor a torta megsült, a formában hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután óvatosan eltávolítjuk a tortaforma oldalát.

Tálalás előtt a torta tetejét porcukorral megszórjuk.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/mascarpones-turo-rudi-torta/