Elkészítése
lkészítem a kakaós piskótát egy kb. 23 cm-es tortaformában. Közben megfőzöm az epres pudingot, majd ha kihűlt, hozzákeverem a felvert habot. Én néhány szem epret leturmixolok, és ezt is a krémhez adom, hogy még intenzívebb legyen az íze.
Összeállítás:
Fontos lépés, hogy a megsült piskóta köré visszahelyezem a tortaforma csatos részét. Ezzel biztosítom, hogy a torta összeállítása során megőrizze a formáját. Az epreket felszeletelem, majd szépen körberakom őket a piskóta és a csatos rész között, ügyelve arra, hogy szorosan illeszkedjenek.
Ezután óvatosan beleöntöm az elkészített krémet, közben figyelek arra, hogy az eprek ne mozduljanak el a helyükről. A krémet elsimítom, szinte a csatos forma tetejéig, de néhány milliméterrel a perem alatt maradjon.
A csokimáz elkészítéséhez vízgőz felett megolvasztom a csokit, és hozzákeverem a tejszínt. Fontos, hogy ne főzzem, csak addig keverjem, amíg sima, egynemű mázat nem kapok. Ezt a mázat ráöntöm a torta tetejére, és szépen elsimítom, egészen a csatos forma tetejéig.
A tortát ezután hűtőbe teszem, hogy a csokimáz megdermedjen. Miután a máz megkötött, óvatosan eltávolítom a csatos formát a tortáról. Már önmagában is nagyon szép, de ha szeretném, díszíthetem még eperrel vagy dekorációs papírral.
Sztori:
Ez a torta az egyik legbüszkébb alkotásom, és a nevét is egy álom ihlette. Bár bonyolultnak tűnhet, valójában egyszerűbb, mint amilyennek látszik, és az íze is isteni finom. Nagy sikere volt!
