Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Megálmodott epres csoda recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakópor
  • kevés sütőpor

Eperkrémhez

  • 2 csomag eper ízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 dl habtejszín
  • kb 30 dkg eper

Csokimázhoz

  • 100 g tejcsoki
  • 1 dl tejszín
Epres csoda kép

Elkészítése

lkészítem a kakaós piskótát egy kb. 23 cm-es tortaformában. Közben megfőzöm az epres pudingot, majd ha kihűlt, hozzákeverem a felvert habot. Én néhány szem epret leturmixolok, és ezt is a krémhez adom, hogy még intenzívebb legyen az íze.

Összeállítás:

Fontos lépés, hogy a megsült piskóta köré visszahelyezem a tortaforma csatos részét. Ezzel biztosítom, hogy a torta összeállítása során megőrizze a formáját. Az epreket felszeletelem, majd szépen körberakom őket a piskóta és a csatos rész között, ügyelve arra, hogy szorosan illeszkedjenek.

Ezután óvatosan beleöntöm az elkészített krémet, közben figyelek arra, hogy az eprek ne mozduljanak el a helyükről. A krémet elsimítom, szinte a csatos forma tetejéig, de néhány milliméterrel a perem alatt maradjon.

A csokimáz elkészítéséhez vízgőz felett megolvasztom a csokit, és hozzákeverem a tejszínt. Fontos, hogy ne főzzem, csak addig keverjem, amíg sima, egynemű mázat nem kapok. Ezt a mázat ráöntöm a torta tetejére, és szépen elsimítom, egészen a csatos forma tetejéig.

A tortát ezután hűtőbe teszem, hogy a csokimáz megdermedjen. Miután a máz megkötött, óvatosan eltávolítom a csatos formát a tortáról. Már önmagában is nagyon szép, de ha szeretném, díszíthetem még eperrel vagy dekorációs papírral.

Sztori:

Ez a torta az egyik legbüszkébb alkotásom, és a nevét is egy álom ihlette. Bár bonyolultnak tűnhet, valójában egyszerűbb, mint amilyennek látszik, és az íze is isteni finom. Nagy sikere volt!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/megalmodott-epres-csoda/