Elkészítése
A tojássárgákat a cukorral és a kakaóval habosra keverjük, majd a lisztet és a keményre vert tojásfehérjét óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába. Vajazott, lisztezett formába öntjük, és mérsékelt hőfokon sütjük.
A tojásokat elkeverjük a kakaós liszttel, a porcukorral és 3-4 evőkanál tejjel. A maradék tejet felfőzzük a vaníliás cukorral, lassan elkeverjük a tojásos péppel, és állandóan kevergetve, kis lángon vagy gőz fölött, sűrűre főzzük. A tűzről levéve elegyítjük a vajjal, majd kihűlésig keverjük. Mire teljesen kihűl, sűrű, kemény krémet kapunk.
A tortalapokat megkenem a krémmel, megszórom meggyel, majd összetapasztom, és a tetejét leöntöm olvasztott csokival.

