Piskóta elkészítése
A tojássárgáját összekeverjük a vízzel, cukorral, sóval, liszttel, sütőporral és tortadarával, majd alaposan összedolgozzuk a masszát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába, hogy a hab ne törjön össze, így a piskóta könnyű és levegős lesz. A tésztát egy lisztezett, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Sütés közben, kb. 15-20 percig 180 fokon sütjük, néha megszurkáljuk, hogy biztosan egyenletesen átsüljön. Miután megsült, hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk a tortalapot.
Pudingkrém elkészítése
A pudingport összekeverjük a cukorral, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet, és folyamatos keverés mellett felfőzzük. Amikor a puding besűrűsödött, hozzáadjuk a vajat és a tortadarát, majd jól összedolgozzuk. A pudingot hűlni hagyjuk, hogy készen álljon a torta rétegezésére.
Torta összeállítása
Amikor a piskóta kihűlt, az alsó lapot megkenjük házi vagy bolti meggylekvárral, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a kihűlt pudingkrémet. Ezután rátesszük a felső piskótalapot, amit szintén megkenünk egy réteg meggylekvárral.
Csokoládé bevonat és díszítés
Megolvasztjuk a csokoládét, majd bevonjuk vele a torta oldalát, végül megszórjuk tortadarával. A torta tetejére ráöntjük a tortazselét, amely szép fényt ad a desszertnek. A tortát hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé és a tortazselé megdermedjen.
Sztori
Ez a torta egy kreatív ötletből született, amikor anyukám épp meggylekvárt főzött, és javasolta, hogy adjak hozzá a csokis tortámhoz. Az eredmény egy különleges ízvilágú, látványos sütemény lett, ami hamar családi kedvenccé vált!