Elkészítése
Tészta készítése:
Habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. A lisztet átszitáljuk és összekeverjük a sütőporral. A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgájás keverékre ráhintjük a liszt felét, rákanalazzuk a tojásfehérjét, majd a tetejére szórjuk a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan összedolgozzuk, hogy a tojáshab ne törjön össze. Hozzáadjuk az ételszínezéket a kívánt szín eléréséig.
A masszát sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük – akkor van kész, amikor a teteje kissé elkezd barnulni. Kicsit a sütőben hagyjuk hűlni, majd rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, megfordítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém készítése:
A habtejszínt melegítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott csokit, és addig melegítjük, amíg sűrű masszát kapunk. Hozzáadjuk a cukrot, majd kihűtjük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap robotgéppel keményre verjük – ez kicsit tovább tart, mint a sima tejszín felverése.
A kihűlt tésztát tetszés szerint felvágjuk, majd megtöltjük a krémmel. Ízlés szerint díszítjük.
