Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Mese torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta készítése: Habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. A lisztet átszitáljuk és összekeverjük a sütőporral. A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgájás keverékre ráhintjük a liszt felét, rákanalazzuk a tojásfehérjét, majd a tetejére szórjuk a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan összedolgozzuk, hogy a tojáshab ne törjön össze. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tamara Hagymási
Beküldte: 2012.12.12.

Hozzávalók

Krémhez

Elkészítése

Tészta készítése:

Habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. A lisztet átszitáljuk és összekeverjük a sütőporral. A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgájás keverékre ráhintjük a liszt felét, rákanalazzuk a tojásfehérjét, majd a tetejére szórjuk a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan összedolgozzuk, hogy a tojáshab ne törjön össze. Hozzáadjuk az ételszínezéket a kívánt szín eléréséig.

A masszát sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük – akkor van kész, amikor a teteje kissé elkezd barnulni. Kicsit a sütőben hagyjuk hűlni, majd rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, megfordítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém készítése:

A habtejszínt melegítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott csokit, és addig melegítjük, amíg sűrű masszát kapunk. Hozzáadjuk a cukrot, majd kihűtjük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap robotgéppel keményre verjük – ez kicsit tovább tart, mint a sima tejszín felverése.

A kihűlt tésztát tetszés szerint felvágjuk, majd megtöltjük a krémmel. Ízlés szerint díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Tamara Hagymási
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is