Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mese torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 púpozott evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • ételfesték

Krémhez

  • 8 dl habtejszín
  • 2 tábla étcsokoládé
  • 3 evőkanál kristálycukor

Elkészítése

Tészta készítése:

Habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. A lisztet átszitáljuk és összekeverjük a sütőporral. A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgájás keverékre ráhintjük a liszt felét, rákanalazzuk a tojásfehérjét, majd a tetejére szórjuk a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan összedolgozzuk, hogy a tojáshab ne törjön össze. Hozzáadjuk az ételszínezéket a kívánt szín eléréséig.

A masszát sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük – akkor van kész, amikor a teteje kissé elkezd barnulni. Kicsit a sütőben hagyjuk hűlni, majd rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, megfordítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém készítése:

A habtejszínt melegítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott csokit, és addig melegítjük, amíg sűrű masszát kapunk. Hozzáadjuk a cukrot, majd kihűtjük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap robotgéppel keményre verjük – ez kicsit tovább tart, mint a sima tejszín felverése.

A kihűlt tésztát tetszés szerint felvágjuk, majd megtöltjük a krémmel. Ízlés szerint díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/mese-torta/